Theo van der Heijden

Mijn naam is Theo van der Heijden en ben 71 jaar oud, gehuwd, 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Geboren en getogen in Leiden en sedert december 1980 woon ik in Goirle en wil hier niet meer weg. Goirle is een mooi, leuk en dynamisch dorp. Ik ben opgeleid tot accountant.

Sinds maart 1964 ben ik lid van de VVD en heb vanaf 1972 permanent een bestuurlijke functie in de VVD gehad. Zowel in afdelingen(voorschoten en Goirle)  als in de Regio (Leiden en Midden Brabant) als in de staten- en kamercentrale Tilburg.

Ik ben lid geworden van de VVD, omdat de kernwaarden van de VVD zoals eigen verantwoordelijkheid, de vrijheid om je eigen keuzes te maken, bij mij hoog in het vaandel staan. Ook ontdekte ik dat de politiek zich met mij bemoeide en als je wat wilt veranderen jij je met de politiek moet bemoeien.

Als wethouder sta ik er voor om een goede uitvoering te geven aan het bestuursakkoord waarbij het streven is de lasten voor de burger niet hoger te laten zijn dan strikt noodzakelijk. Tot op heden zijn wij daarin geslaagd. Ook vind ik het belangrijk dat een van de drie kerntaken van de gemeente, het economisch domein, goed uit de verf komt. Het gaat dan om: het stimuleren van de lokale economie, het verzorgen van kwalitatief en kwantitatief voldoende werklocaties, detailhandel alsmede het stimuleren van toerisme en recreatie en de aansluiting met de werkgelegenheid en scholing. Ook is het inzetten op een goede samenwerking in de in de Regio Hart van Brabant belangrijk.