Onze fractievoorzitter biedt zijn excuses aan

Het Brabants Dagblad en Omroep Brabant hebben reeds aandacht besteed aan het feit dat onze fractievoorzitter het betreurt dat hij tijdens de commissievergadering Ruimte gisteravond een verkeerde uitspraak deed over het recente ongeval op de Turnhoutsebaan in Goirle. Graag wil de VVD ook via haar eigen website kenbaar maken dat het onze fractievoorzitter spijt dat hij zijn uitspraak niet op de juiste informatie heeft gebaseerd.

De VVD fractie wilde gisteravond tijdens commissie Ruimte aandacht vragen voor de onveilige situatie op de kruising Poppelseweg-Turnhoutsebaan. De zorgen zijn niet alleen gebaseerd op het ongeval van vorige week. Helaas hebben er in het verleden al meerdere malen ernstige ongelukken plaatsgevonden op de Turnhoutsebaan.

Voor de VVD is het van belang dat automobilisten veilig gebruik kunnen maken van het wegennetwerk in onze gemeente. Daarom heeft zij het college verzocht om te onderzoeken of het mogelijk is om de reeds geplande rotonde op de kruising Poppelseweg-Turnhoutsebaan eerder aan te leggen dan in 2019. De VVD verwacht dat hierdoor de verkeersveiligheid sterk verbeterd zal worden.

Het college heeft aangegeven dat zij de zorg deelt als het gaat om de verkeersveiligheid op deze kruising en de Turnhoutsebaan in het algemeen. Het college heeft toegezegd te onderzoeken of de fasering van de aanleg van de rotonde eerder gerealiseerd kan worden. Binnenkort ontvangen we hier meer informatie over.