Ad van Beurden in het Goirles Belang. "VVD Goirle is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen!"

VVD Goirle is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen 

Namens de VVD Goirle wil ik alle inwoners en ondernemers in onze mooie gemeente het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat 2022 het jaar wordt waarin we dit verdomde virus eindelijk onder controle krijgen en we ons ‘normale’ leven weer kunnen oppakken. 

2022 is ook het jaar van nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 16 maart is het zover, dan mogen we weer naar de stembus om te bepalen hoe het politieke landschap in Goirle er de komende vier jaren uit gaat zien. 

Het mag duidelijk zijn dat verandering noodzakelijk is. Door veel te hoge uitgaven in het sociale domein (we geven structureel 4,9mio per jaar meer uit dan vergelijkbare buurgemeenten aan o.a. jeugdzorg) verkeert Goirle in financieel zwaar weer. En om te voorkomen dat we gedwongen worden nog verder te bezuinigen en wederom lasten te verhogen, wordt het hoog tijd dat we daar iets aan doen. Als we dat namelijk niet doen dan komt de rekening daarvoor weer op uw bordje terecht. 

Een gezond financieel evenwicht tussen ambities, inkomsten en uitgaven is wat de VVD nastreeft. De VVD heeft als uitgangspunt dat bezuinigingen niet meer ten koste mogen gaan van de leefbaarheid in ons mooie dorp en dat we verdere lastenverzwaring moeten zien te voorkomen. Bezuinigingen zijn alleen acceptabel daar waar onze uitgaven significant te hoog zijn, in het sociale domein dus. 

Ons verkiezingsprogramma is daar heel duidelijk over en met uw steun kunnen wij Goirle weer financieel gezond maken. Lees ons verkiezingsprogramma op https://goirle.vvd.nl  

Alvast dank voor uw steun, 

Ad van Beurden

Lijsttrekker VVD Goirle