Niels Verschuuren in het Goirles Belang. "Als nieuwe inwoner wil ik graag mijn steentje bijdragen"

Op 16 maart a.s. vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats.

In deze rubriek stellen de kandidaat-raadsleden van de VVD Goirle zich voor en presenteren zij enkele punten uit het verkiezingsprogramma. Deze week: Niels Verschuuren, nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD Goirle.

Hij vertelt over enkele programmapunten die samenhangen met het behoud van de leefbaarheid in de gemeente Goirle.  

In de gemeente Goirle is het fijn wonen!

Daarom ben ik afgelopen jaar met mijn vrouw en 2 jonge kinderen in Goirle komen wonen.

Deze gemeente heeft namelijk álles; mooie wijken, allerlei verenigingen, veel winkels, goed eten & drinken, natuur en heel veel vriendelijke mensen! 

Als nieuwe inwoner wil ik graag mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat Goirle een fijne gemeente blíjft. Ik vertel daarom graag wat meer over enkele punten uit het verkiezingsprogramma van de VVD Goirle die samenhangen met het behoud van de leefbaarheid in onze gemeente: 

·         Een geluidswal langs de A58

Veel inwoners van Goirle ervaren toenemende geluidsoverlast van de A58.

De VVD Goirle wil daarom dat er een geluidswal gebouwd wordt vanaf de Sporenring tot aan bedrijventerrein T58. Wij denken dat dit haalbaar en betaalbaar is, mits gecombineerd met ‘geluidswalwoningen’ en in nauwe samenwerking met andere partijen. 

·         Geen windmolens in de directe omgeving van de Hoge Wal

Bewoners van de Hoge Wal maken zich zorgen over de mogelijke plaatsing van windmolens.

De VVD Goirle onderkent het belang van hernieuwbare energiebronnen, maar is van mening dat de plaatsing van windmolens (of zonneparken) alleen mag plaatsvinden bij voldoende draagvlak en nooit ten koste mag gaan van de leefbaarheid. Wij willen er daarom voor zorgen dat windmolens alleen op zeer ruime afstand van woningen geplaatst mogen worden. Daarnaast zullen wij in regio- en landelijk verband blijven oproepen om vooral in te zetten op het gebruik van een andere vorm van groene energie: kernenergie! 

·         Niet bouwen zonder voldoende ruimte voor verkeer

De VVD Goirle wil graag dat iedereen een betaalbaar huis kan vinden wat past bij de

levensfase waar iemand zich in bevindt. Daarom stimuleren we woningbouw op diverse locaties in onze gemeente. Meer inwoners zorgen echter ook voor meer verkeer. Daarom willen we ervoor zorgen dat onze wegen, wandel- en fietspaden ook in de toekomst voldoende capaciteit hebben en veilig zijn.

Meer weten over onze plannen voor de gemeente Goirle?

Lees dan ons verkiezingsprogramma op: goirle.vvd.nl