De VVD wil de leefbaarheid, het welzijn en de veiligheid in de gemeente Goirle verbeteren.

Op 14,15 en 16 maart a.s. vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats.

 

In deze rubriek wordt één van de programma punten toegelicht door één van de kandidaat-raadsleden. Deze week: Anass El- Mouniri, nummer 7 op de kandidatenlijst van de VVD Goirle.

Hij vertelt over enkele VVD programmapunten die samenhangen met leefbaarheid, welzijn en veiligheid in de gemeente Goirle. 

Mijn naam is Anass El- Mouniri (29). Geboren in Tilburg, maar getogen in het mooie Goirle. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan kan ik mij geen betere plek voorstellen om op te groeien dan in Goirle. Ik ben mijn opa en oma dan ook zéér dankbaar dat ze hier in de jaren 70 zijn neergestreken en mede door de warme ontvangst van de Goirlenaren zich snel thuis voelden en (gelukkig) zich uiteindelijk definitief hier hebben gevestigd. Als ik denk aan Goirle, dan denk ik aan prettige en warme mensen die wat voor elkaar over hebben. Met andere woorden saamhorigheid en inclusie. 

Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik uiteindelijk in de taxibranche terechtgekomen. Als taxichauffeur ben ik continu in contact met mensen en voel ik me in dit beroep thuis als zelfstandig ondernemer en ras liberaal. 

De opgedane kennis, ervaringen en contacten met onze inwoners geven mij de drive en ambitie om me in te zetten voor alle inwoners van Goirle, niemand uitgezonderd! 

De VVD wil de leefbaarheid, het welzijn en de veiligheid in de gemeente Goirle verbeteren 

We wonen allemaal graag in een dorp waar we ons thuis voelen. Een dorp groen, schoon en zonder verloedering. Waar buren samen een bijdrage leveren aan het onderhoud van de straat en iedereen de eigen tuin en het balkon schoonhoudt. Waar natuur belangrijk is en bescherming nodig heeft. 

De VVD realiseert zich dat er schaarste is in ruimte en blijft daarom kritisch kijken naar een haalbaar en realistisch natuurbeleid, met een juiste balans tussen wonen, ondernemen en recreatie. De VVD staat voor meer groen in onze gemeente door simpelweg een stenen omgeving op te fleuren met een struik of plantenbak. 

De VVD wil meer afvalbakken, sanitaire voorzieningen, meer bankjes op plekken waar je even kunt zitten en kunt genieten van het dorp of de natuur. Verloedering door bijvoorbeeld hondenpoep, zwerfafval, vuilnis rondom afvalcontainers, graffiti en andere overlast wil de VVD keihard aanpakken. Vernielingen moeten onmiddellijk worden hersteld. In de afgelopen jaren zijn op diverse plekken afvalbakken weggehaald, deze moeten snel weer worden teruggeplaatst.

De VVD vindt goede fietsvoorzieningen van groot belang. Denk aan een fietstunnel bij de Bakertand voor een betere aansluiting naar het ROC/Fontys-complex, de bioscoop en de Ireen Wüst IJsbaan. En vergeet niet dat Tilburgers dan ook makkelijker in Goirle kunnen komen shoppen en dat het uitgaansgebied in Tilburg veel makkelijker bereikbaar wordt voor onze jeugd. 

Aandacht voor cultuur en sport

Sport en cultuur verbindt, geeft zelfvertrouwen, plezier en ontspanning. In Goirle zorgen we voor een rijk aanbod van culturele voorzieningen en evenementen. Daarin spelen horeca, sportverenigingen, bibliotheek, CC Jan van Besouw en onze wijkcentra een belangrijke rol. Door het sporten te stimuleren zorgen we bovendien voor een gezonde, duurzame en weerbare samenleving. Zeker nu we steeds ouder worden, is het belangrijk dat we in beweging blijven en dat sport voor iedereen toegankelijk blijft. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dat geldt ook voor ouderen en mensen met een beperking. 

De VVD vindt dat ons cultureel erfgoed gezien mag worden. Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. De VVD koestert ons erfgoed dat is samengebracht onder de noemer Gôolse Geheimen.

 

Veiligheid voor iedereen

De VVD wil dat iedereen in Goirle veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Maar veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Samen met inwoners en ondernemers zorgt de gemeente voor een veilige leefomgeving. We pakken criminaliteit en ondermijning keihard aan en zetten alles op alles om herhaling te voorkomen. 

De VVD vindt dat iedereen in onze gemeente zichzelf moet kunnen zijn. Wij pakken discriminatie, grensoverschrijdend gedrag en geweld keihard aan en zorgen ervoor dat aangifte zo makkelijk mogelijk wordt. De VVD wil camera’s plaatsen op specifieke locaties om overlast of diefstal (elektrische fietsen) te voorkomen. 

De VVD constateert dat het bij het CC Jan van Besouw in de avond akelig donker is en dat dit een onveilig gevoel geeft. Dit geldt ook voor de pinautomaat tegenover het CC, deze is slecht verlicht en dat nodigt niet uit om er in de avonduren gebruik van te maken. Overigens hebben we veel te weinig pinautomaten in onze gemeente en is deze ook met enige regelmaat buiten gebruik. 

Meer weten over onze plannen voor de gemeente Goirle?

Lees dan ons verkiezingsprogramma op: goirle.vvd.nl 


Anass El- Mouniri

Kandidaat-raadslid VVD Goirle (#7)