Samenvatting

Goirle is op dit moment een van de meest aantrekkelijke woongemeenten van Nederland en de VVD Goirle vindt het belangrijk dat dit zo blijft.

Maar wat goed is kan waarschijnlijk ook nog beter. Dat vereist een duidelijke toekomstvisie en het maken van de juiste afwegingen en keuzes voor de toekomst.

In het verkiezingsprogramma 2022-2026 geeft de VVD Goirle duidelijkheid over haar visie op die toekomst en de keuzes die we graag samen met u zouden willen maken. Een verkiezingsprogramma dat gericht is op een snel veranderende toekomst waarin wat ons betreft de nadruk moet liggen op:

Woningbouw 

- Het (versneld) ontwikkelen en/of bouwen van voldoende woningen in alle prijsklassen en voor alle doelgroepen.
- Het project Barbara Benz Park zit muurvast. De VVD heeft alternatieven voor dit plan.

Leefbaarheid & veiligheid

- Een aantrekkelijk en levendig centrum (o.a. herinrichting Kloosterplein).

- Veiligheid op straat en een goede doorstroming van verkeer.

- Beperking van geluidsoverlast van de A58.

- Schone en goed onderhouden straten en plantsoenen. Afvalbakken en bankjes komen weer terug.

Financiële stabiliteit

- Wij willen een gezond financieel evenwicht tussen ambities, inkomsten en uitgaven.

- CC Jan van Besouw en de sportverenigingen drukken zwaar op de begroting en zijn in grote mate afhankelijk van gemeentelijke inmenging (lees bureaucratie). Onderzoek naar privatisering van het CC en deze verenigingen staat op onze agenda.

Zorg

- De VVD staat voor goede zorg voor degene die het nodig heeft met als uitgangspunt ‘hulp bieden als je het nodig hebt en zelf doen als het je het kan’.

- Daarbij vinden wij maatwerk belangrijk, want iedere situatie is anders.

- Naast het monitoren en het meten van resultaten die we behalen met projecten om de zorg efficiënter te maken, vindt de VVD dat we het “zorggeld” ook daadwerkelijk aan de zorg moeten besteden.