Wonen

De VVD Goirle wil graag dat iedereen een betaalbaar huis kan vinden dat past bij de levensfase waar iemand zich in bevindt. De realiteit is helaas anders. Daarom is het belangrijk dat er (versneld) diverse typen huizen gebouwd worden in alle prijsklassen.

Het bouwen van huur- en koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren wordt onze prioriteit. Het bouwtempo moet omhoog. De gemeente moet dit mogelijk maken door snellere besluitvorming en vergunningverlening.

De belangrijkste locaties waar gebouwd wordt of gebouwd moet gaan worden:

Zuidrand, Van Besouw & Havep
Bakertand
Barbara Benz Park (voormalig terrein van Kompaan en de Bocht)
Maria Boodschapkerk
Hoek Kalverstraat / Tilburgseweg
Mainframe / oude locatie De Wildert
Spaanse hoek, Riel noord

Door te bouwen bevorderen we ook de doorstroming naar sociale huur-, vrije huur- en koopwoningen. Zo krijgen we voor elkaar dat ouderen die kleiner willen wonen, niet langer onnodig een eengezinswoning bezet houden en hebben starters sneller toegang tot de huizenmarkt.

We streven naar een concreet plan voor de beperking van geluidsoverlast van de A58 voor bestaande en nieuwe woningen in de Boschkens en Boschkens-west.

We zorgen voor huisvesting van migranten met een verblijfsvergunning, maar schaffen iedere vorm van voorrangspositie bij sociale huurwoningen af.

We bestrijden leegstand door mee te werken aan het wijzigen van functies van gebouwen (bijvoorbeeld: het ombouwen van winkels naar woningen of andere functies).

We willen een meer aantrekkelijk centrum voor Goirle: we ontwikkelen plannen om het Kloosterplein in westelijke richting door te trekken.

Ook de Goirlese inwoners blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen buurt wonen. We zetten daarom in op het bouwen van meer woningen waar je goed en prettig oud kunt worden en woonvormen waar ouderen bij elkaar kunnen wonen. Zo kun je met de juiste ondersteuning lang zelfstandig blijven wonen.