Vervoer

In Goirle hebben we het best goed voor elkaar. Je kunt vlot van A naar B zonder dat je moet wachten voor verkeerslichten en betaald parkeren kennen we niet. Maar dat wil niet zeggen dat het niet nog beter kan. De doorstroming is op dit moment goed, maar blijft dat ook zo wanneer Bakertand en Zuidrand bebouwd en bewoond zijn? Ook dan moet het verkeer nog steeds vlot doorstromen en moet het vooral ook veilig zijn voor alle verkeersdeelnemers zodat we met een gerust gevoel onze kinderen op de fiets of te voet naar school durven te laten gaan.

Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Dat doen we in samenwerking met politiediensten, ouders, buurtbewoners en de jeugdgemeenteraad.

Het is van belang dat een school goed en veilig bereikbaar is. Daarom zorgen we voor een veilige toegang tot de school, met veilige wandel- en fietsroutes. Ook kijken we naar bijvoorbeeld kiss & ride kortparkeervoorzieningen.

Ter verbetering van de verkeersveiligheid leggen we op korte termijn een rotonde aan op de kruising Turnhoutsebaan - Tijvoortsebaan en voldoen daarmee aan de verplichting ten opzichte van de provincie.

Bij de inrichting van de wijk Bakertand spannen we ons in voor de bouw van een fietstunnel onder de A58 die de wijk Bakertand gaat verbinden met Stappegoor en daarmee de faciliteiten daar nog beter bereikbaar zal maken.

We willen dat de toegangs- en uitvalswegen van de gemeente Goirle (ook na realisatie van de Bakertand en Zuidrand) voldoende capaciteit hebben. Daarom onderzoeken de mogelijkheid om wegen toe te voegen of te verbreden (bijvoorbeeld de Rillaersebaan).

We zetten ons in voor een (bewaakte) fietsenstalling in de parkeergarage onder de Hovel. Zo hopen we het aantal diefstallen van (elektrische) fietsen te beperken.

We stimuleren het gebruik van onze parkeerterreinen en de parkeergarage. Zo zorgen we voor voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers van ons dorp.