Duurzaam

Goirle moet net als alle andere gemeenten in Nederland verduurzamen. Huizen gaan van het gas af, zonnepanelen en windmolens verschijnen in ons landschap. Dat zijn flinke veranderingen, die om verstandige keuzes en draagvlak vragen. Duurzaamheid biedt kansen voor economische groei en een fijn en leefbaar dorp, maar het moet natuurlijk betaalbaar blijven voor onze inwoners en ondernemers.

Wij ondersteunen het streven naar een energieneutraal Goirle in 2050. Door energie te besparen en meer duurzame energie op te wekken, kunnen we hieraan bijdragen. Daarbij stimuleren we milieubewust ondernemen met een grote rol voor de lokale opwekking van duurzame energie.

We plaatsen oplaadpunten voor elektrische auto’s op goed bereikbare, openbare locaties zoals parkeerterreinen.

Wij zijn geen voorstanders van windmolens en/of zonneparken maar begrijpen dat niets doen geen optie is. Daarom zullen wij plannen hiervoor ondersteunen zolang er voldoende draagvlak is bij direct omwonenden en de lokale samenleving.

We maken het zo gemakkelijk mogelijk om zonnepanelen en laadpalen aan te vragen, door procedures simpeler te maken. Zo stimuleren we het gebruik van duurzame energie.