Ondernemen

Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente. Maar de coronacrisis heeft Goirlese bedrijven en ondernemers hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug en daar waar wij kunnen, zullen wij ondernemers de komende periode blijven ondersteunen. Zo dragen wij bij aan een bruisende gemeente, een bloeiende economie en behoud van banen voor onze inwoners.

Door ondernemers de ruimte te geven en te zorgen voor minder regels, stimuleert de gemeente een gezonde lokale economie.

Wij stimuleren de gemeente om zoveel mogelijk opdrachten aan lokale ondernemers te gunnen.

We versterken bij onze gemeente het loket waar ondernemers terecht kunnen voor vragen, vergunningen en schuldhulpverlening.

Vanuit de gemeente schenken we speciale aandacht aan organisatoren en verenigingen die evenementen organiseren zoals Koningsdag of een braderie. We willen een uitnodigend evenementenbeleid, waarbij de gemeente actief en oplossingsgericht meedenkt en waar je terecht kunt voor ondersteuning.

Tijdens het terrassenseizoen maken we het uitbreiden van terrassen mogelijk. Ondernemers zijn in eerste aanleg zelf verantwoordelijk voor afstemming met hun directe omgeving.