Cultuur

In Goirle zorgen we voor een rijk aanbod van culturele voorzieningen en evenementen. Daarin spelen horeca, sportverenigingen, bibliotheek, CC Jan van Besouw en onze multifunctionele accommodaties een belangrijke rol.

In ons dorp worden leuke evenementen georganiseerd en zijn er culturele voorzieningen voor alle leeftijden. Het cultureel erfgoed van onze gemeente mag gezien worden. Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. Wij promoten ons erfgoed, zowel bij onze bezoekers als bij onze inwoners onder de noemer GĂ´olse Geheimen. Dit draagt bij aan onze identiteit.

We onderzoeken mogelijkheden tot professionalisering en privatisering van het CC Jan van Besouw.

We onderzoeken de mogelijkheid om de enorme onderbezetting van cultuurcentra op te lossen door samenvoeging van activiteiten of accommodaties.

Wij vinden het belangrijk om ons cultureel erfgoed te koesteren. Daarbij horen ook cultuurhistorische evenementen zoals de Sinterklaasintocht, het Carnaval, het Drie Koningen zingen, maar ook het Lentement, de Moonlightshopping, de Reuzenoptocht en Goirle zingt.

Voor zover de gemeente financieel bijdraagt, zetten we het geld zo effectief mogelijk in. Zo bereiken we zoveel mogelijk inwoners. Van culturele instellingen verwachten we dat zij verantwoording afleggen over hoe zij belastinggeld besteden.

Daar waar culturele voorzieningen mogelijkheden zien om te privatiseren met behoud van vooraf gestelde prestaties ondersteunen wij deze initiatieven.