Zorg

Vroeg of laat krijgen we allemaal met zorg te maken. Daarom willen we goede en liefdevolle zorg waarin onze inwoners centraal staan. Met hulp die zo dichtbij mogelijk wordt georganiseerd zodat het weinig aanpassingen vraagt aan ons dagelijks leven. Een buurt waar je buren gemakkelijk kunt ontmoeten voor een gezellig praatje en waar alle straten goed toegankelijk zijn.

Wij zien de aanvragen voor zowel de WMO als jeugdzorg toenemen. Dat resulteert in financiƫle tekorten. Door zo vroeg mogelijk een hulpvraag te signaleren, proberen we de toenemende zorgvraag beter onder controle te houden en op termijn te verminderen.

We staan voor een goede monitoring waarbij de resultaten uit de geboden zorg en ook financiƫle kosten en resultaten, helder gemeten worden, 'meten is weten'.

Daarnaast willen we de zorgvragen ook normaliseren; niet ieder hulpvraag betekent dat er zorg ingezet moet worden. Hulp als het moet, zelf doen als je het kan. Wij vinden maatwerk belangrijk, dus alleen dat doen wat nodig is.

Zorg moet kwalitatief goed en voor iedereen betaalbaar blijven. Daarom kijken we kritisch of de hulp die we geven passend en snel beschikbaar is.

We ontzorgen mantelzorgers. We zoeken een centrale plek binnen de gemeente waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen en informatie.

Het moet mogelijk zijn om laagdrempelig en in eigen buurt hulp te krijgen. Huisartsenpraktijken, multifunctionele accommodaties en sociale wijkteams spelen hierin een cruciale rol. Zo zorgen we voor basisondersteuning in het dagelijks leven.