Onderwijs

Goed onderwijs biedt kinderen en jongeren de kans op een gelijke start en geeft ze kennis en vaardigheden mee waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Op school leren we kinderen ook wat onze normen en waarden zijn en hoe we in Nederland met elkaar omgaan. Goed onderwijs, daar heeft de hele samenleving belang bij.

Onderwijs moet van goede kwaliteit zijn. Schoolbesturen zijn hiervoor verantwoordelijk, maar de gemeente is gesprekspartner. Als de kwaliteit van lesgeven onder druk staat, biedt de gemeente ondersteuning.

Om de ontwikkelkansen van jonge kinderen te vergroten, stimuleert de gemeente dat (taal) achterstanden bij jonge kinderen worden weggewerkt, bijvoorbeeld op de peuterspeelzaal of kinderdagverblijven.

School is een sociale ontmoetingsplaats. Daarom stimuleert de gemeente dat er voldoende ruimte is in of nabij het schoolgebouw die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, op het gebied van muziek, sport en cultuur. School- en sportgebouwen kunnen voor verschillende doelgroepen worden gebruikt.

We willen de gemeente stimuleren zo snel mogelijk te starten met de verplaatsing en nieuwbouw van het Mill Hill College. Een en ander ingegeven vanwege het financieel gunstige klimaat om als gemeente (langdurige) leningen aan te gaan.