Veiligheid

Het is belangrijk dat we ons veilig voelen in eigen buurt en huis. Zonder veiligheid geen vrijheid. Wij willen dat iedereen in Goirle veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Maar veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Samen met inwoners en ondernemers zorgt de gemeente daarom voor een veilige leefomgeving. Door met elkaar op te trekken gaan we overlast tegen. We pakken criminaliteit en ondermijning keihard aan en zetten alles op alles om herhaling te voorkomen.

In ons dorp moet iedereen zichzelf kunnen zijn. We pakken discriminatie en geweld keihard aan en zorgen ervoor dat het doen van aangifte zo makkelijk mogelijk wordt.

We plaatsen camera’s op specifieke locaties om bijvoorbeeld overlast of diefstal van (elektrische) fietsen te voorkomen.

We vinden het normaal dat je met je handen van andermans spullen afblijft. Geweld is helemaal uit den boze. Zeker tegen onze hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten. Hufters die dit wel doen pakken we hard aan.

Overlast is een grote ergernis. De politie grijpt altijd in als mensen de regels overtreden of overlast veroorzaken. Raddraaiers en hangjongeren worden opgespoord en aangepakt en overlastgevers zetten we sneller het huis uit. Wanneer de politie ingrijpt, kan zij rekenen op onze steun en die van het lokaal gezag.

Om te voorkomen dat er herhaling van crimineel gedrag plaatsvindt, werken we samen met scholen om jongeren met een criminele achtergrond perspectief te bieden. Het leren meedoen in de samenleving voorkomt dat ze afglijden naar georganiseerde criminaliteit.

Onze boa’s verdienen de juiste middelen om voor onze veiligheid te zorgen. Indien nodig gebruiken zij stroomstootwapens, wapenstok en/of pepperspray. Ook willen we dat ze gebruik kunnen maken van technologie zoals cameratoezicht en bodycams om hun veiligheid en die van onze inwoners en hulpdiensten in ons dorp te vergroten.

Als er boetes door onze boa’s worden uitgeschreven, vloeien die terug in de gemeentekas. Dit geld kunnen we dan weer inzetten om de veiligheid te verbeteren.

Steeds vaker zijn onze inwoners slachtoffer van digitale criminaliteit, zoals WhatsApp fraude of phishing. Daarom investeren we in goede voorlichting voor inwoners, jong en oud, zodat inwoners weten waar ze op moeten letten en waar ze aangifte kunnen doen van cybercrime.